Наскоро споделихме с вас за партньорството ни с CancerCare.bg, с които ни обединява общата кауза за предоставяне на помощ на болните от рак чрез информираност и предоставяне на персонализирани решения. Те имат още един повод да бъдат горди с инициативите си, и сега ще ви споделим какъв е той.

Кампанията „За теб близо до теб“ е инициатива на CancerCare.bg, която включва организирането на безплатни профилактични прегледи за рак на гърда в България вече трета поредна година. Причината е сериозна – в страната ни над 4000 жени годишно започват борба за живота си след поставена тежката диагноза. 

Организирана от CancerCare.bg, кампанията до момента е успяла да подсигури безплатни прегледи на над 3400 жени от различни краища в България. Те продължават с инициативите, за да променят наратива и негативната статистика.

За да насърчим мисията на CancerCare.bg да намали смъртността от онкологични заболявания, ще продължаваме да подкрепяме кампании като тази и да информираме читателите за активностите от тяхна страна!

Партньорите ни от CancerCare.bg насърчават превантивните мерки и навременната информираност, като една от най-чаканите такива инициативи е Race for the Cure – най-голямото благотворително спортно събитие в Европа. То ще се проведе на 1 октомври в Южен парк – регистрирайте се още сега ТУК.

“Не е страшна лошата диагноза, страшна е късно поставената диагноза.“

Следете каналите ни за актуални новини и информация.