ФОНДАЦИЯ НАНА ГЛАДУИШ – ЕДНА ОТ 8

Фондация Нана Гладуиш – Една от 8 е създадена през 2013 г. с идеята да предоставя социална и емоционална подкрепа на жени с диагноза рак на гърдата. Основната й работа е поддържането на Клуб, в който жените могат да намерят помощ и подкрепа в борбата си с диагнозата. В него се предлагат индивидуални консултации с психолог, групи за взаимопомощ, арт-терапии, йогалатес и йога на смеха, правни консултации и съвети от професионален гримьор. Всички активности в Клуба са безплатни за нуждаещите се.

АСОЦИАЦИЯ МУКОВИСЦИДОЗА БЪЛГАРИЯ

Асоциация Муковисцидоза е непартийно, доброволно, независимо сдружение, на хора страдащи от муковисцидоза и техните семейства.

СДРУЖЕНИЕ „ОНКОБОЛНИ И ПРИЯТЕЛИ“, Бургас

Сдружение „ Онкоболни и приятели“, Бургас – е учредено на 06. 06. 2011 г. Към сдружението работи дневен център за онкоболни и техните близки. Тук всеки може да получи подкрепа, разбиране и информация, свързани с трудния път на изцелението. Психосоциалните услуги, които предлагаме са напълно безплатни за нашите членове. В дневния център работи кабинет за рехабилитация, който разполага с апарат за лимфодренаж и детоксикация. Психолог с опит в работата с онкоболни пациенти провежда индивидуални и групови консултации за нуждаещите се. Веднъж седмично арттерапевт води групова работа. С наши доброволци провеждаме арт-ателиета, благотворителни базари, ръководим клуб за  народни танци и певческа фолклорна група.

При нас онкоболните и техните близки могат да получат информация във връзка с второ мнение за заболяването, иновативни лечения и възможности, социални и правни консултации.

Работим по проект Промяната, инициатива на фондация Промяната към Броудкастинг груп НОВА, където сме финалисти.

СДРУЖЕНИЕ „СПРИ РАКА“

„Спри рака“ е неправителствено сдружение в помощ на пострадалите от най-тежката диагноза – Рак, чрез организирането и провеждането на поредица от благотворителни събития в Пловдив и страната за набиране и предоставяне на средства за оборудване, ремонт и консумативи в клиниките и отделенията по клинична хематология, за стипендии на лекари-специализанти в областта на клиничната хематология, за научни открития и разработки на клиничната хематология.