Разкажете ни накратко за себе си, кога и как се срещнахте с генетиката и скрининг тестовете?

 

Здравейте, казвам се Иван Пещенски и се срещнах с генетиката и тестовете по принуда. След успешна за момента, надявам се и за в бъдеще, борба с остра миелоидна левкемия, разбрах колко е важно да знаеш повече за заболяването и да успееш да вземеш преднина пред хода на заболяването, за да го пребориш!

 

Какво се промени в бизнес средата за тези години?

 

Мога да твърдя, че все повече хора, разбират важността на нашата работа и ни се доверяват. Дори съм търсен за съвети, които не би трябвало аз да давам – за лечение, избор на лекар, избор на клиника и т.н. В бизнес средата, за съжаление, се появиха някои недобросъвестни конкуренти, предлагащи тестове с ниско качество, които поради ниска цена, заблуждават пациентите и в последствие разбират, че са загубили времето и средствата. При нас качеството на генетичните тестове гарантирано е по-високо от цената. Най-важното е, че здравето и спокойствието нямат цена.

 

Каква е вашата визия за бъдещето на генетичните тестове и персонализираната медицина?

 

Това е бъдещето на избор на терапевтичен план и лечение на онкологичните заболявания и колкото по-скоро го разберем всички, лекари и пациенти, толкова по-скоро ще можем да побеждаваме с по-малко усилия заболяванията.

 

Какви са впечатленията ви от потребителското поведение на българите спрямо персонализираната превенция и генетичните тестове?

 

Забелязва се по-голямо желание в пациентите да научават повече за възможностите на персонализирана медицина и да се доверяват на този подход на лечение. Също така, радващо е, че все повече хора оценяват какво значение има превенцията и насочват вниманието си към установяване на всякакви рискови фактори, за да може да вземат адекватни решения.

 

Какви са аспектите на успеха за компания като НМ Дженомикс?

 

За мен е много важно, че екипът ни е съставен от хора, проявяващи разбиране към желанията и нуждите на клиентите и пациентите. Винаги се стремим да сме максимално полезни и да сме близо да хората, което прави успеха на компанията още по-сигурен, което се забелязва в отзивите за нас.

 

Кои са най-големите предизвикателства пред Вас като бизнес лидер и как ги решавате?

 

Предизвикателството е да задържим позициите си, тъй като конкуренцията не си почива и не те оставя да се отпускаш! Аз обаче съм сигурен в нашия успех, тъй като съм наясно каква е нашата цел – да помогнем с каквото трябва на пациентите ни!

 

Кое ви носи най-голямо вдъхновение и удовлетворение?

 

В личен план, по време на моята борба с левкемията, видях и разбрах, че има много доброта, по един или друг начин, много хора бяха съпричастни с всичко случващо се с мен! Това е моето вдъхновение, ние трябва да сме добри и да помагаме, кой с каквото може! Разбира се, че удовлетворението е да продължаваме да се чуваме и виждаме с нашите пациенти, това говори, че те са добре и ние сме си свършили добре работата!

 

Вашето послание към българските пациенти, клиенти и партньори?

 

На нашите пациенти искам да кажа да не губят вяра, на клиентите ни да са спокойни, че ние ще се справим по най-добрия начин и на всички заедно с нашите партньори бих казал да ни се доверят без притеснения!

 

Какъв въпрос не Ви зададохме?

 

Мисля, че успях да кажа всичко, което исках, следователно сте се справили добре!

 

Научете повече за генетичните тестове в направление онкология, които НМ Дженомикс предлага тук: https://nmgenomix.com/onkologichni-testove/