Повече от радостни сме да споделим с вас новината за партньорството ни с Shemha Health, с които ни обединява общата кауза за предоставяне на помощ, информация и персонализирани решения към болните от рак.
Shemha Health разработват и са в процес на реализиране на проект, който е изключително иновативен за България – това е платформата PrOpa.

Какво е PrOPA?
PrOPA е телеонкологична платформа, осигуряваща цялостен мултидисциплинарен онкологичен екип за всеки пациент и ускорява процеса на диагностика и лечение, като предлага персонализирано внимание, обратна връзка и непрекъснато ръководство, за да се осигурят възможно най-добрите резултати за пациентите.

Със своята съвременна технология и персонализиран подход, PrOPA действа като дигитална среда за пациентите, напътствайки ги през всяка стъпка от борбата с рака. Платформата улеснява достъпа до експертни консултации, координира грижите между различни специалисти и позволява дистанционно наблюдение и психологична грижа.

Факторите, насочващи към нуждата от подобен вид платформа в България:
Един от най-важните, може би, е необходимостта от синергия и свързаност в работата, споделяне и взимане на комплексно медицинско решение в индивидуалния пациентски път.
Друг мотив, в който НМ Дженомикс се припознава като потенциален помощен елемент, е предизвикателството пред онкологично болните пациенти за лесен достъп до индивидуализирана диагностика и лечение.

Голяма част от дейността на НМ Дженомикс е фокусирана в интегрирането на утвърдени в световен мащаб онкологични генетични изследвания на българския пазар. Прецизираната онкология и генетичните онкологични изследвания представляват напреднала област в медицината, която цели да персонализира диагноза, лечение и проследяване на онкологични заболявания, като взема предвид индивидуалните характеристики на пациента и генетичните особености на туморите.

Заедно с Shemha Health ще се стремим да информираме все повече пациенти за техните опции в този труден път. Знаем, че информираността е сила, която сменя посоката на вятъра!

Изследванията в портфолиото на НМ Дженомикс са както за проследяване и оценка ефективността на терапия при пациенти с онкологични заболявания според индивидуалния профил на заболяването, така и за наследственост с цел превенция и навременно предприемане на мерки.