Скъпи приятели, НМ Дженомикс разраства портфолиото си от тестове и продължава да създава ценни партньорства с водещи компании по целия свят.

От месец юни ние сме радостни да съобщим за започването на сътрудничество с Agendia – световен лидер в иновативни геномни технологии и диагностични тестове.

Кои са Agendia?
Agendia е единствената компания за молекулярна диагностика, фокусирана изцяло върху рака на гърдата. С тяхното новаторско геномно тестване те генерират надеждни и значими клинични данни за уникалната биология на рака на гърдата при жената. Подкрепени от престижни лекари и институции в световен мащаб, те променят стандарта на грижа към по-прецизно, персонализирано лечение.

Изследването МammaPrint
Изследването МammaPrint може да промени обичайната клинична практика, която се прилага при пациенти, диагностицирани с рак на гърда. Отнася се както за по-млади, така и за по-възрастни жени (преди и след менопауза). Резултатите от изследването предоставят важна прогностична информация, като оценяват риска от развитие на метастази и могат да спестят годишно на стотици хиляди жени ненужна токсичност и страничните ефекти от химиотерапия.

Предимства
MammaPrint поставя пациентите в две категории: с висок или нисък риск от образуване на метастази, като на тази база се изготвя план за лечение.

  • Ако пациентът попада в категорията „Нисък риск“, определен чрез теста MammaPrint, възможността от рецидив на онкологичното заболяване е по-скоро ниска. Провеждането на химиотерапия няма да има съществени ползи относно здравословното състояние на пациентите от тази група.
  • Ако след провеждането на теста MammaPrint резултатът попада в категорията „Висок риск“, се прилага химиотерапия.

Високорисковите пациенти могат да се разделят на подтипове, с цел прецизиране на плана за лечение. Това ще даде представа кое лечение би дало най-добър отговор: хормонална терапия, химиотерапия, таргетна терапия или комбинация от тях.


Разберете повече информация и за кого е подходящо изследването ТУК.


Следете каналите ни за актуални новини и информация.