С настъпването на пролетта, NM Genomix се радва да предложи на българските пациенти изследването MammaPrint с -10% отстъпка през месеците април и май.

Какво е MammaPrint?

MammaPrint представлява революционно генетично изследване, което променя начина, по който се пристъпва към лечението на рак на гърдата. Разработен с цел да предостави по-персонализиран подход към лечението, този тест дава възможност на лекарите и пациентите да вземат по-информирани решения относно необходимостта от химиотерапия.

По-специално, MammaPrint анализира активността на 70 гена в тумора, за да определи риска от рецидив

Този дълбок генетичен анализ позволява класифицирането на пациентите в две основни категории: висок риск и нисък риск от развитие на метастази. За пациентите с нисък риск, химиотерапията може да не донесе значими ползи, което им спестява от страничните ефекти свързани с такова лечение. Обратно, при пациенти с висок риск, агресивните методи на лечение като химиотерапията стават ключови за предотвратяване на рецидив.

Тестът е одобрен от Агенцията за контрол на храните и лекарствата на САЩ и е включен в препоръките на водещи онкологични организации като Американското дружество по клинична онкология и Националната мрежа за цялостна борба с рака.