Уважаеми пациенти на НМ Дженомикс,

Във връзка с усложнената епидемиологична обстановка в страната, бихме искали да Ви уведомим, че с  цел максимална грижа за Вашето здраве, вземането на проби за предлаганите от нас изследвания ще се провежда при следната организация:

  • При поръчка на тестове, за които е необходима натривка от букална лигавица, (която може да бъде взета и в домашни условия), при желание от страна на пациента, можем да изпратим сет за самостоятелно вземане на проба до посочен от вас адрес с необходимите указания по процеса на пробовземане и окомплектован на пробата. Както винаги, разходите по транспортиране на пробата са за сметка на НМ Дженомикс.
  • При поръчка на тестове, за които е необходима кръвна проба, създадохме организация за обслужване на пациентите при минимални контакти с трети лица и завишени мерки за хигиена, съгласно разпоредбите на здравните власти.
  • Всички партньорски лаборатории извън страната продължават да приемат и изследват проби от пациенти, както и преди извънредните мерки за сигурност. Транспортирането им до съответните страни се извършва по график, чрез въздушен транспорт.
  • При поръчка на тестове, за които е необходима кръвна проба, създадохме организация за обслужване на пациентите при минимални контакти с трети лица и завишени мерки за хигиена, съгласно разпоредбите на здравните власти. Тъй като няма изискване кръвните проби за Пренатест да се вземат без да са приемани храна и течности, препоръчваме да избягвате традиционно натоварените сутрешни часове в здравните заведения, където се извършва пробовземането. За предпочитане е да планирате вземането на вашата проба в обедните или следобедни часове, когато човекопотокът е значително по-ограничен.

Цялостната организация, в това число и предоставяне на документация и информирано съгласие, за всички изследвания може да се провежда онлайн. Заявете Вашето изследване ТУК.

Актуалната информация за обстановка в страната и превенцията на COVID-19 можете да откриете на официалната страница на Министерство на здравеопазването ТУК.

Благодарим на всички наши пациенти и партньори, които подхождат разумно и отговорно към епидемиологичната обстановка в страната,  без да се поддават на излишна паника!