Сърдечно-съдовите заболявания са на първо място в света като причинители на смъртност и България също е на първо място в Европейския съюз по преждевременна смърт от сърдечно-съдови заболявания. Данни на Националния център по обществено здраве сочат, че всяка година в България живота си губят средно 160 души на 100 000 население под 65-годишна възраст в следствие на сърдечно-съдови заболявания и се увеличават младите българи с инфаркт под 35 години.

Зачестяването и увеличаването на сърдечносъдовата заболеваемост до голяма степен се дължи и на липсата на здравна култура, профилактика и превенция. Превенцията е свързана с генетично тестване и ДНК профилиране, подобряване стила на хранене, увеличаване на физическата активност, намаляване на вредните навици и насърчаване на профилактичните прегледи с редовно проследяване на трите ключови показатели – кръвно налягане, кръвна захар и холестерол.

Ето защо повишаването на информираността на обществеността за начините за тяхната превенция и лечение са приоритет на НМ Дженомикс, водеща българска генетична компания, на която предстои да лансира уникален пакет от генетични тестове Cardiohealth, който съдържа:

  • Cardiorisk – генетичен тест, който разкрива персоналния ДНК профил свързан със сърдечно-съдовото здраве, процесите на метилиране и клетъчното стареене.
  • Cardiocare – генетичен тест за фамилна хиперхолестеролемия, често срещано животозастрашаващо генетично заболяване, което се изразява във високи стойности на серумния холестерол, по-известен като „лош холестерол“.
  • CardioGenScan – генетичен тест за кардиомиопатии, наследствени заболявания на съдечния мускул.

Добавете повече години към живота си и повече живот към годините си с персонализирана превенция и личен генетичен профил от НМ Дженомикс!

Очаквайте съвсем скоро повече информация за кардиологияните изследвания на „НМ Дженомикс“, а всички наши тестове можете да разгледате и поръчате тук: https://nmgenomix.com

Повече за Световния ден на сърцето можете да прочетете тук https://world-heart-federation.org/world-heart-day/