Развълнувани сме да обявим едно дългоочаквано сътрудничество в областта на репродуктивното здраве. НМ Дженомикс обединява усилия с Амплекса Дженетикс – компания пионер в областта на генетичните анализи, както и една от първите частни генетични лаборатории в света.

Амплекса Дженетикс, заедно с признати и уважавани научни експерти, е разработила повече от 100 клинични генетични теста, в различни здравни направления. Изследванията им са основно в сферите на неврологията, репродуктивно здраве, ендокринологията, кардиологията и онкологията.

В България вече се предлага НЕИНВАЗИВЕН предимплантационен генетичен скринингов тест!

Благодарение на партньорството си с Амплекса Дженетикс, НМ Дженомикс ще въведе към широката си гама от услуги и първият в България неинвазивен тест за предимплантационен генетичен скрининг за анеуплоидии. Изследването предоставя безценна информация за генетичното здраве на ембрионите, позволявайки вземането на информирано решение за двойки, при които се провежда инвитро оплождане.

За неинвазивния тест за предимплантацинен скрнинг
Неинвазивният PGT-A е метод за генетичен скрининг на оплодени яйцеклетки, отгледани във връзка с инвитро оплождане. Използва за изследване на броя на хромозомите в оплодените яйцеклетки. Методът ще помогне на вашия лекар по репродуктивното здраве да избере най-подходящите оплодени яйцеклетки за имплантиране, за да увеличи шансовете ви за по-успешна процедура и по-бързо забременяване. За разлика от инвазивната продецура, неинвазивният хромозомен скрининг може да се направи чрез средата, в която е отглеждан ембриона, вместо извършване на инвазивна биопсия на ембриона.

Защо се изследва броя на хромозомите в оплодените яйцеклетки?
Анеуплоидиите са състояния, които се получават вследствие на допълнителни или липсващи хромозоми, което води до промяна в нормалния брой хромозоми в клетката. Наличието на някои от тези генетични аномалии могат да доведат до раждане на дете с увреждания (синдром на Даун, Едуардс, Патау и др), а други до преждевременно раждане или спонтанен аборт. Това е и е една от на-честите причини за загуба на бременността в ранен етап.

 

Предимства на неинвазивния тест за предимплантационен скрининг
– Процедурата по вземане на материал за анализ е неинвазивна, за да се избегне увреждане на оплодените яйцеклетки.

– Ускорява процеса и увеличава процента на успешни бременности, тъй като за имплантиране ще се използват само нормални яйцеклетки. 

– Помага на лекарите по репродуктивно здраве да дадат приоритет на оплодените яйцеклетки с най-висок потенциал за имплантиране.

Кой трябва да се тества?

– Ако провеждате лечение за инвитро оплождане.

– Имали сте няколко неуспешни инвитро лечения.

– Решили сте да запазите оплодените яйцеклетки във фертилити клиника за бъдеща бременност.

Индикации

-Напреднала репродуктивна възраст на жената;

-Множество спонтанни аборти;

-Неуспешни опити от предходни инвитро процедури;

-Мъжки инфертилитет.

Каква е процедурата?
Съвсем скоро услугата ще бъде достъпна за българските пациенти в едни от водещите клиники за репродуктивно здраве в страната. Следете в страницата ни за допълнителна информация.