Изследването Майнтрак оценява прогресията на заболяването чрез броене на свободно циркулиращите туморни клетки. Тези клетки имат способността да се разпространяват до отдалечени тъкани и органи и да метастазират. Проследяване в промяната на броя им е най-чувствителният и ранен прогностичен маркер за прогресията на заболяването, като изследването е подходящо преди, по време и след терапия за оценка на ефикасността и за пациенти в ремисия, като се оценява рискът от развитие на рецидив.

Представяме ви кратко интервю на наша пациентка, диагностицирана с рак на гърдата.

 

Кога Ви бе поставена тежката диагноза и какво изпитахте в този момент?

Диагнозата ми беше поставена на 22.12.2014 г., броени дни преди Християнският празник Коледа. Необходимо е време да се осъзнае диагнозата, при всеки усещането е индивидуално.

Какво Ви препоръчаха специалистите след диагностицирането?

Операция и терапиите след нея според хистологичния резултат.

През какви премеждия преминахте, имайки предвид усложнените здравни процедури, бюрокрацията и заетостта на медицинските специалисти?

1 – За да отида при специалист при дадено оплакване се ходи при личен лекар, после ако той даде направление при съответния специалист – процедурата е дълга особено ако трябва образна диагностика.

2 – Повечето добри лекари не работят със здравната каса и прегледа при тях се заплаща.

3 – Болният трябва сам да се интересува и чете за да знае кога да прави контролни изследвания и какви и как да живее за да не се повтори диагнозата.

Как ни намерихте и каква бе причината да се свържете с нас?

От публикации в интернет страницата на ГПСМП НМ Дженомикс ООД.

По какъв начин успяхме да сме полезни за Вас?

Чрез Майнтрак, редовно проследявам състоянието си след диагнозата и тежката терапия. Знам как мога да следя състоянието си без да се сблъсквам със здравната система и как мога да влияя на резултатите чрез методи на алтернативната медицина. Когато намаляват клетките при това изследване, знам, че съм на прав път в подхода си за превенция на завръщането на болестта.

Имате ли препоръки към онко пациентите, провокирани от Вашия опит в терапията на рака?

Да, необходима е тотална промяна в начина на хранене и мислене.

Какво бихте променили в здравната система и грижите за онкологичните пациенти?

Вниманието на пациента трябва да се насочи към профилактика на тези заболявания. Конкретно за рак на гърдата – не се полагат направления за мамография и ехография профилактично. Не се информират хората, че трябва редовно да се прави ехография на гърди за да се избегнат усложнения.