Месец октомври е посветен на информираността за рака на гърдата. Всяка година екипът на НМ Дженомикс допринася за информирането на обществеността, относно начините за прегледи на млечните жлези, рисковите фактори за образуването на тумори, лечението на рака на гърдата и проблемите пред българските пациенти.
Тази година екипът ни организира кампания, давайки 10% отстъпка от цената на изследването за наследствен рак на гърда и яйчници – Genome Breast. Всеки заявил и направил изследването в рамките на месец Октомври ще може да се възползва от преференциалните условия.

„Една от осем жени ще развият рак на гърдата през живота си“ – това сочи световната статистика, изследваща фактори, които предизвикват рак на гърдата, и превенцията на заболяването. Ако в общата популация рискът от развитие на рак на гърдата е около 12%, то някои дами са много по-силно застрашени. Как да разберем попадаме ли във високо рисковата група с опасност от развитие на онкологично заболяване?
Все повече млади жени между 20-30 годишна възраст стават жертви на заболяването без да знаят каква е конкретната причина за заболяването. В случаите на ранно диагностицирано онкологично заболяване, преди 50 годишна възраст, специалистите трябва да проследят семейната история и да идентифицират наследствените фактори, поради които се е развило заболяването.
При млади жени с налична фамилна история на ракови заболявания се препоръчва генетично изследване за установяване на повреди в генетичната информация, което да потвърди или отрече наследяването им. Ако резултатите са положителни, рискът от рак на гърдата е 85%, а от рак на яйчниците – 45%. Независимо какъв ще бъде полученият резултат, той осигурява спокойствие на дамите, тъй като те ще имат информацията колко често да се преглеждат, какъв е рискът и за техните роднини, кои органи да проследяват внимателно и какви превантивни мерки да вземат.
Можете да зададете своите въпроси или да запишете час за изследването на info@nmgenomix.com или на телефони 0895674054 и 0889 34 67 68