ПРЕНАТЕСТ

Пренатест е безопасен и точен пренатален тест за установяване на най-честите генетични аномалии при плода, който може да бъде направен на възможно най-ранен етап от бременността. 

Благодарение на Пренатест бъдещите майки могат да си осигурят спокойна бременност или в случаите на установена генетична аномалия при бебето, да направят информиран избор още в ранна бременност.

Пренатест изследва за наличието на следните състояния при плода: Синдром на Даун, Синдром на Патау, Синдром на Едуардс или някой от дефектите свързани с половите хромозоми (синдроми на Търнър, Клайнфелтер, Тризомия X и Тризомия XYY). С резултатите от Пренатест ще получите информация и за пола на Вашето бебе още от 9-та гестационна седмица.

 • Защо Пренатест е по-надежден инструмент за лекарите и за Вас при проследяване на бременността?
  При Пренатест се изолира и изследва директно ДНК материал на бебето,  за разлика от други  неинвазивни скринингови методи (например биохимичния скрининг), при които се изследват само биомаркери на майката.
 • Защо Пренатест е абсолютно безопасен?
  За извършването на Пренатест е необходима единствено кръвна проба от бременната, за разлика от други инвазивни манипулации като амниоцентеза и хорионбиопсия, при които съществува не малък риск от сериозни усложнения, а в някои случаи дори загуба на плода.
 • Защо да избера Пренатест?
  Много бъдещи майки се насочват към Пренатест по една чисто човешка причина: „Искам да бъда сигурна!“, защото нищо не струва колкото Вашето спокойствие, особено когато предстоят месеци в очакване на най-важното събитие в живота Ви.
 • Защо Пренатест е по-добър от другите неинвазивни пренатални тестове?
  Пренатест е разработен в Германия и е първият неинвазивен пренатален тест на територията както на България, така и на Европа. В съответствие е с най-високи европейски стандарти за качество и има точност 99.8%, като този процент се базира на над 100 000 извършени теста.

За да направите Пренатест не е задължително да са налице рискови фактори. Липсата на специфични индикации, в ранен етап от бременността, не дава гаранция, че бебето няма да бъде засегнато от генетична аномалия. Доказателство за това, можете да видите ТУК.

Избирайки Пренатест, Вие избирате надежден и съвременен метод за пренатално проследяване, без риск от загуба на бебето, спокойствие и сигурност, че получавате резултат с висока точност и  удобството да организирате направата на изследването в близост до Вас!

В България вече над 2 500 семейства се довериха на Пренатест!

За повече информация, начини на заплащане и цени, заповядайте на официалната страница на услугата Пренатест.

За директни контакти ТУК! 

Нашият екип от консултанти Ви очакват!