В рамките на световния месец, посветен на борбата с рака на гърдата, ГПСМП НМ Дженомикс ще бъде част от партньорския проект „Розовата седмица“ на Фондация „Една от 8“ и AVON – „От любов към живота“. „Розовата седмица“ ще се проведе в периода 23-30 октомври 2015 г. и ще носи посланието „Бъди до мен”. Домакин на събитието ще бъде Bulgaria Mall.

В първия ден от кампанията, 23 октомври – петък,  специалисти от екипа на ГПСМП НМ Дженомикс ще вземат участие в инициативата и ще могат да Ви разкажат повече за иновативни генетични изследвания, определящи съществува ли наследствена предразположеност към рака на гърдата и яйчниците – изследването GenomeBreast®. На по-широката аудитория ще бъдат представени и други ефективни методи и подходи, приложими при борбата със злокачествените заболявания, като изследването Maintrac®.

Домакините и партньорите канят всички интересуващи се да посетят специалния розов кът за приятелска среща и разговор по темата за заболяването, подкрепата и ранната диагностика. Основната цел на партньорския проект е да работи за по-добрата информираност по темата и да напомни колко важна е превенцията и ранната диагностика, защото коварното заболяване е лечимо и може да бъде преборено, когато бъде открито навреме.