Почти на всички ни е познат този период от годината, в който се взимат т.нар. новогодишни решения. Обичайно това е периодът между Коледа и първата седмица на януари. Тогава зачестяват оплакванията от стомашно-чревен дискомфорт в следствие от злоупотреба с храна и алкохол. Коледно-новогодишният период също е времето, в което можете да видите и чуете многобройни реклами, съвети и статии с препоръки за здравословно хранене, определен тип диета, лекарствени продукти и хранителни добавки от типа „преди употреба прочетете листовката“.

Препоръките най-често съдържат думите „повече“, „по-малко“, „намалете“, „ограничете“ и „увеличете“, но как да сме сигурни кое ще е наистина полезно за нас? Повече зеленчуци или повече мляко? Може би по-малко захар и по-малко животински продукти? Как се съчетават храни и ястия? Кафе, алкохол и фрешове? Колко често?

Въпросите определено са повече от отговорите, но знаете ли, че повечето хора, които отслабват чрез ограничителни диети възстановяват до две трети от загубеното тегло в рамките на 1 година? Новогодишното решение за по-добра диета и контрол на теглото често е не само ограничително, но и неустойчиво. Ето защо много по-добре е да контролирате храненето и теглото си по начин, който е подходящ лично за вас. Как да се случи това?

Възможният правилен отговор е чрез персонализиран подход към храненето, който започва с генетичен анализ на личния микробиом. Лидер на българския пазар е изследването Микробиомен паспорт, който представлява своеобразна лична карта на стомашно-чревния ви тракт и микроорганизмите, които живеят в него и са отговорни за обмяната и усвояването на веществата и енергията.

Какво включва изследването?

  • Анализ на видовете и количеството на микроорганизмите и тяхното равновесие във вашия стомашно-чревен тракт
  • Определяне на ентеротип
  • Индивидуални препоръки за подобрение на вашия микробиом
  • Индивидуален хранителен режим според нуждите на вашия организъм
  • Ниво на дисбаланс във вашия микробиом, който да предразполага към затлъстяване или към нежелана загуба на тегло
  • Ниво на риск от образуване на газове и подуване, възпалителни чревни заболявания, нарушения в усвояването на хранителни вещества, синдром на раздразнимото черво и други здравословни състояния
  • Показва качествата на вашата имунна система – бедният микробиом предразполага към алергии и автоимунни заболявания, вкл. кожни (псориазис, атопичен дерматит, акне и др.)
  • Дава индикации за здравето на нервната ви система – здравият микробиом произвежда серотонин и вляе благоприятно на настроението ни и склонността към развитие на депресия

Тестът Микробиомен паспорт ви дава точна представа за здравословното състояние на стомашно-чревния си тракт и ще можете да персонализирате храненето и диетата си. Нещо повече, като бонус, ние осигуряваме безплатна консултация със сертифициран специалист диетолог, който да анализира вашите резултати и да помогне в пътя ви към по-добро здраве!

👉 Направете първата стъпка с теста „Микробиомен паспорт“ на NM Genomix!

👉 Вземете с отстъпка до края на януари като използвате промокода newme15 на сайта на НМ Дженомикс https://nmgenomix.com/микробиомен-паспорт/ или се обадете на +359 888 024 635!