Микробиомен паспорт е анализ на видовете и количество микроорганизми в стомаха и червата. Тестовете са изпращат и анализират от нашите партньори в Австрия – MyBioma и Медицинския университет във Виена. Анализът дава отговор на въпроса, кои храни са полезни за всеки човек, според неговия уникален микробиомен профил. По този начин можете да качествено и ефективно да подобрите диетата си и да регулирате теглото си.

Доброто състояние на чревния микробиом е от ключово значение за нашето здраве и имунитет. Ние сме това, с което се храним и това, за което мислим. Защитата на тялото ни – нашата имунна система и микроорганизмите, обитаващи червата ни – нашият микробиом, са тясно свързани. Проследяването и грижата за едната от тези системи неминуемо се отразява благоприятно на другата. Хората, които споделят едно местообитание и една и съща храна, доказано имат сходен микробиом. Тестът Микробиомен паспорт включва определянето на над 1 500 вида бактерии.

Какво води до нарушаване на чревния микробиом и баланса му?

  • прием на антибиотици и други медикаменти – противозачатъчни, кортикостероиди, имуносупресори, противовъзпалителни – те унищожават голяма част от бактериите в червата
  • нездравословно хранене и лоша хидратация
  • прием на твърде много алкохол
  • високи нива на стрес и липса на сън
  • наднормено тегло
  • хронични заболявания
  • източници на електромагнитни излъчвания от мобилни телефони, както и други облъчвания

Не пренебрегвайте състоянието на стомаха и червата си!

Само в седмицата на Черен петък от 23 до 30 ноември можете да се възползвате от специална отстъпка в размер на 20% за генетичния тест Микробиомен паспорт за цялата страна!

Поръчайте СЕГА с промокод: blackbiom20 ТУК или се свържете с нас на тел. 0895674054