НМ Дженомикс посвещава месеците Декември и Януари на осведомеността около наследствената обремененост и генетична предразположеност към рак на дебелото черво и рак на ендометриума – по специално наличието на синдром на Линч. Разгледайте специалните предложения по-долу в новината.

Синдромът на Линч е наследствено състояние, свързано с повишен риск от развитие на няколко различни вида рак, от които най-често се свързва с рака на дебелото черво и ендометриума. Състоянието се причинява от мутация в един от няколко гена, които помагат за възстановяването на увредената ДНК. Най-честите генетични промени, свързани със синдрома на Линч, включват гените, които произвеждат MLH1 и MSH2.

Хората със синдром на Линч имат по-висок от средния риск от развитие на рак на дебелото черво, ректума, ендометриума, яйчниците, стомаха и тънките черва. Те могат да бъдат изложени на повишен риск и от други видове рак, включително мозъчни тумори и рак на кожата.

В предишна наша статия, показахме резултатите от проучване, които показват, че при 67 от 193 изследвани пациенти с рак на дебелото черво в млада възраст, се наблюдават мутации, които се унаследяват в поколението. При 45 от тях се открива синдром на Линч, който увеличава риска от развитие на рак на дебелото черво при носителите с 50-80 %, при 16 се установява аденоматозна полипоза, а при останалите 6 – други генетични аномалии.

Ето и промоционалните цени на онкологичните тестове през месец декември и януари:

  1. Тестовете за наследствена обремененост за пациенти с поставена диагноза с рак на дебело черво и рак на ендометриума :

– 7 %

– тест на роднина – 10 %

  1. Тестове за проследяване на лечение или след лечение. При тези тестове промоционалните цени за диагностицирани с рак на дебело черво и рак на ендометриума :

– Maintrac – броене на клетки – 5 %

– Maintrac – химиочувствителност – 5 %

– OncoFOLLOW – 5 %

  1. Тестове за прецизиране на провеждана терапията. За диагностицирани с рак на дебело черво и рак на ендометриума :

– OncoSELECT – 7 %

– OncoDEEP – 5 %

  1. Хистопатология за пациенти с първоначална диагноза рак на дебело черво и рак на ендометриума :

– Хистопатология – второ мнение – 7 %

  1. Тест DPYD – 550 лв.

Свържете се с нашите специалисти, за да получите повече информация и консултация относно генетичните анализи – 0895674054.