НМ Дженомикс ще бъде сред дарителите на Годишния благотворителен бал, организиран от Българския форум на бизнес лидерите (БФБЛ) на 4 февруари – Световният ден за борба с рака.

Мисията на НМ Дженомикс е да предлага по-добри решения за здравето, базирани на генетични тестове.  Компанията дарява 3 теста за генетична предразположеност към рак на гърдата и яйчниците GenomeBreast за благотворителния търг на бала. Ранното установяване на генетични мутации, свързани с рак на гърдата и яйчниците, е ключово за персонализиране на превенцията и за избора на най-добрите терапевтични решения. Дарението е на стройност 3 600 лв.

Средствата, събрани от търга, ще бъдат насочени към подкрепа на два значими проекта в здравеопазването и образованието – скринингова програма за превенция на рака на гърдата, осъществявана от Столична община и общински болници и иноваторската „Мениджърска академия за училищни директори“ – второ издание на инициативата на сдружение „Образование България 2030“, под егидата на министъра на образованието и науката, в която лидери от бизнеса предават своите умения и опит на ръководителите на училища.

Лидерският форум обединява организации със споделени ценности, които развиват бизнеса си по отговорен, прозрачен и етичен начин, като предоставя платформа за обмен на добри практики и идеи за развитие на бизнес и социалната среда в България.

Дванадесетото издание на Годишния благотворителен бал на Българския форум на бизнес лидерите (БФБЛ) ще се проведе на 4 февруари 2020г (вторник) от 18.30 ч. в зала „Средец” на хотел „Балкан”- София. Вижте повече на: http://www.bblf.bg/registration.php?event=93