На 8-ми май отбелязахме Световния ден за борба с рака на яйчниците. Ракът на яйчниците (овариален карцином) е седмото по честота онкологично заболяване сред жените по света. 

По този повод НМ Дженомикс предоставя -10% отстъпка на всички тестове от портфолиото.
*Промоцията важи за периода от 09.05.23 до 31.05.23.
*Промоцията не важи за тестовете, които са в друга промоционална оферта.

Според Националния институт за изследвания на рака, САЩ, около 15% от жените с рак на яйчниците са носителки на мутации в BRCA гените. Медицинските общности препоръчват всички жени с епителен овариален карцином да бъдат насочени към генетично изследване за BRCA мутации. Въпреки това повечето от тези пациентки не предприемат направата на генетични изследвания, вероятно защото често се сблъскват с редица погрешни схващания. В България НМ Дженомикс предлага GenomeBreast – генетичен тест за носителство на мутации в гените BRCA1 и BRCA2 за пациенти с фамилна предразположеност или за пациенти, които искат да знаят дали са носители на мутация в тези два гена.

Много често жените не обръщат внимание на своето здраве навреме, а чак когато състоянието им се усложни и започнат видимите признаци за дадено заболяване. Осигурете си спокойствие чрез превенция и навременни мерки с генетичните изследвания. Информирайте се навреме и се тествайте сега, за да установите носителство на дефектни гени, свързани с развитието на наследствен рак или намерете най-доброто решение при вече диагностицирани пациенти.

Разберете повече за всички тестове за превенция и диагностика на онкологични заболявания от NM Genomix ТУК или се свържете с нас на тел. 0895674054 и през формата за контакт.