Казвам се Дафинка Главинова. Макар и непрофесионално, се интересувам от проблемите на човешкото здраве и здравословния начин на живот. Имам близки с онкологични заболявания и от грижите за тях научих колко тежко е както за самите болни, така и за хората около тях. Заради грешни диагнози, липса на профилактика и пренебрегване на първоначалните симптоми, заболяването във всички случаи беше открито късно – в стадий 3+. След житейските уроци вече съм много по-бдителна и се опитвам да науча повече за ранната диагностика и проследяването на рака.

Как разбрахте за „НМ Дженомикс“?

Най-напред чух за „НМ Дженомикс“ от мои колежки във връзка с пренатални тестове. По-късно, когато съпругът ми беше диагностициран с уротелен карцином, попаднах на сайта на „НМ Дженомикс“ докато търсих информация за заболяването.

Каква услуга от портфолиото на „НМ Дженомикс“ сте ползвали?

Туморните проби на съпруга ми бяха анализирани с теста OncoDEEP.

Как се насочихте към тази услуга?

Получихте консултация и препоръка от страна на екипа на НМ Дженомикс, спрямо инидивидуалния случай на пациента или бяхте предварително запознати с изследването?

Направи ми впечатление, че онколозите от престижна софийска болница започнаха химиотерапия само въз основа на кратко заключение от патолога за вида на тумора. Подозренията ми се потвърдиха, когато след шест курса химиотерапия беше установена прогресия на заболяването. Още на същия ден лекуващият лекар се обади и препоръча имунотерапия без никакви допълнителни проучвания. Дадох си сметка, че българските онколози работят на сляпо и това ме изплаши. Потърсих второ мнение от лекари в Турция, Испания и Великобритания. Становищата на шестима онколози започваха и завършваха с препоръката за генетичен анализ на тумора. Тогава си спомних за „НМ Дженомикс“ и се свързах с Вашите сътрудници.

Какво ви накара да потърсите такъв тип тестове?

Неуспешната химиотерапия на съпруга ми и съветите на чуждестранни онколози ме насочиха към онкологичните тестове на „НМ Дженомикс“.

Консултирахте ли се с лекар за ползите от теста и получихте ли препоръка от него за това какво трябва да се тества?

Да, консултирах се с чуждестранни специалисти и по тяхна препоръка избрах теста OncoDEEP.

Доволни ли сте от проведеното лечение в България?

Лечението на моя съпруг се провеждаше в една от най-известните болници в страната, като сменихме две локации по време на процеса. За съжаление, лечението не само беше неуспешно, но и срина имунната му система, увреди паращитовидните му жлези, бъбрека и черния му дроб и направи невъзможно прилагането на правилната терапия.

Смятате ли, че подобен род тестове помагат за вземането на решения, относно терапията за пациентите?

Да, смятам, че подобен род тестове са изключително важни при избора на терапия. Всички онколози в чужбина ги изискват, преди да започнат каквото и да било лечение. Единствено българските онколози ги игнорираха.

Бихте ли препоръчали „НМ Дженомикс“?

Да, бих препоръчала услугите на „НМ Дженомикс“. Всички специалисти в Турция, Испания и Великобритания взеха предвид анализа, предоставен от „НМ Дженомикс“, и не поискаха повторни или допълнителни тестове. Съществено предимство беше и това, че заключението е на английски език и не се наложи превод на турски или испански. Достатъчно беше да изпратя pdf файла по имейл.Благодарим на Дафинка за откровеността и прекрасните думи!

А вашата история каква е? Свържете се с нас и ще се опитаме да ви дадем препоръки и съвети, за да подобрите сегашното лечение или да установим възможни наследствени предразположения.

Разгледайте портфолиото с онкологични изследвания на НМ Дженомикс ТУК и се свържете се с нашите специалисти, за да получите повече информация и консултация – 0895674054.