На 13-ти декември нашите партньори OncoDNA провеждат среща с партниращи професионалисти в сферата на онкологията. Тази среща (International Molecular Tumor Board Meeting) събира онколози от различни точки по света, за да обсъдят интересни случаи, разрешени или подобрени с помощта на изследванията на компанията.

Този месец д-р Янислав Илиев от Университетска болница „Пълмед“ е поканен да участва в дискусията и да представи случай на пациент, който е използвал изследването OncoSelect при терапията на Рак на дебелото черво (Carcinoma colonis ascendens).

Този вид събирания са специфичен тип мултидисциплинарни срещи на съвети за тумори, на които се обсъждат случаи на пациенти въз основа на клиничната информация на пациента и докладите за генетично секвениране. OncoDNA организират тези срещи на няколко пъти в годината.

Изследвания на компания OncoDNA целят да предоставят точна и подробна информация за тумора на молекулярно и генетично ниво. Въз основа на нея може да се избере най-ефективната и най-щадяща терапия, да се подобри прогнозата за пациента и качеството му на живот.