През месец октомври НМ Дженомикс – официален представител на Пренатест за България, отбеляза втората годишнина от появата на Пренатест в нашата страна. Специални гости на събитието са пациенти, партньори и журналисти.

Щастливи сме да обявим, че до момента повече от 300 жени от цялата страна са се възползвали от услугите на Пренатест.

През изминалите 2 години стремежът ни е да предоставяме най-качествените услуги в областта на неинвазивната пренатална диагностика в България и не спираме да се развиваме – в полза на пациентите. Революционният ДНК тест помогна на много семейства и техните близки, давайки им повече сигурност и спокойствие по време на бременността.

При появата си в България, Пренатест даваше резултат само за Синдром на Даун и можеше да бъде направен най-рано в 12-та гестационна седмица от бременността. Само 2 години след изключително успешния старт на неинвазивния тест в България, се забелязва значително усъвършенстване на характеристиките на продукта:

  • По-ранен етап, на който може да бъде направено изследването – 9-та гестационна седмица.
  • Скъсени срокове за получаване на резултат – сега изследването предоставя резултат по-бързо – само за седмица.
  • Пренатест вече е приложим при многоплодна бременност и при асистирана репродукция.
  • Освен за синдром на Даун, Едуардс и Патау, Пренатест разшири обхвата си и вече дава резултат и за най-честите дефекти, свързани с  половите хромозоми, а именно синдромите на Търнър и Клайнфелтер, както и Тризомия X и Тризомия XYY.