Над 43 хил. лв. събра 12-ият Годишен благотворителен бал на Българския форум на бизнес лидерите (БФБЛ) за две каузи, подкрепящи борбата с рака и проект в образованието. Като социално отговорна компания, лидерът в генетичните изследвания НМ Дженомикс подпомогна инициативата като предостави за благотворителния търг 3 изследвания за генетична предразположеност към рак на гърдата и яйчниците GenomeBreast на обща стойност 3600 лв.

 Тазгодишното издание на станалата традиционна благотворителна инициатива привлече над 80 представители на повече от 50 компании от всички сфери на бизнеса. Те бяха приветствани от председателя на Форума Левон Хампарцумян, столичния кмет Йорданка Фандъкова и евродепутата Ева Майдел, а всички гости, участници в наддаванията, дарители и партньори допринесоха за отличното настроение и добрия резултат.

С част от набраната сума ще се финансира кампанията за скрининг на рак на гърдата, организирана от Столична община и няколко големи софийски болници, а останалата ще бъде насочена към второто издание на „Мениджърска академия за училищни директори“.

В месеца, в който отбелязваме Световния ден за борба с рака, НМ Дженомикс предоставя на своите пациенти отстъпка от 100 лв. за всички онкологични тестове.

Като лидер в иновациите НМ Дженомикс осигурява на българските пациенти достъп до най-модерните генетични и молекулярни изследвания в превенцията и в борбата с рака.

Някои от най-честите онкологични заболявания могат да се предават в поколенията посредством унаследими мутации в ДНК. Доказано е, че повреди в гените BRCA 1 и 2 значително увеличават риска от развитието на рак на гърдата и яйчниците при жените. Генетичните тестове GenomeBreast, GenomeBreast+ и OncoRisk изследват до 81 гена и дават информация за унаследена предразположеност за развиване на рак на гърда, яйчници и матка, дебело черво, стомах, простата, панкреас, мозък, бъбреци и др. Установяването на такава предразположеност е ключово за персонализиране на превенцията и за вземането на някои терапевтични решения.

При вече диагностицирани пациенти изледванията на OncoDNA дават възможност да се избере най-ефективната и щадяща терапия, на база на индивидуалните молекулярни и генетични характеристики на конкретния тумор на пациента.

Открийте възможностите на персонализираната медицина в превенцията и борбата с раковите заболявания и се възползвайте от 100 лв. отстъпка за всички онкологични тестове на НМ Дженомикс през месец февруари. Научете повече ТУК: https://nmgenomix.com/onkologichni-testove/