Наследственост при онкозаболяванията 

-15% отстъпка на наследствените панели през март


Всяка година през март българите се връщат назад в историята си. На 3ти март празнуваме освобождението на България от близо 500-годишното османско владичество, което е важна част от разказа за страната и повод за българите да почетат своите предшественици.
Месеца напомня, че всеки народ има своя история, която си струва да се помни и почита.

Подобно, всеки от нас има своите лични корени, които трябва да познава добре. В нашите гени се крие личната ни история, както и тази на родителите ни, на бабите и дядовците и т.н. Освен позитиви, като това, че имате сините очи на прадядо си, например, тази наследственост може да има и своите негативи. Хората с фамилна история за ракови заболявания са с по-висок риск и заболяват по-рано. Тъй като получаваме по 1 копие на гените от всеки родител, то при установени ракови генетични варианти от едната страна на семейството имаме 50% шанс да ги унаследим.

Наследствените ракови заболявания представляват по-малък процент от всички случаи на рак, но могат да имат широкообхватно въздействие. Някои от най-често унаследимите видове рак са рак на гърдата и яйчниците, колоректален рак, рак на простатата, рак на панкреаса, рак на матката, меланом и рак на щитовидната жлеза. При поставяне на диагноза трябва да се обърне особено внимание на семейната история, тъй като признаците могат да се появят още в детството и да се развият с течение на времето.

Силата на генетичните изследвания е в невероятната им възможност да оценяват генетичните рискове. През месец март НМ Дженомикс ви предоставя -15% отстъпка на тестовете за наследственост:

  • GenomeBreast – Оценка на риска от развиване на наследствен рак на гърда и яйчници.
    1090лв. 926.50лв. (-163.50лв.)

Научете повече за изследването ТУК

  • OncoNEXT и OncoNEXT+ – Изследва най-важните гени, свързани с предразположеност към наследствени злокачествени синдроми.

Научете повече за изследването ТУК

OncoNEXT 1550лв 1317.50лв. (-232.50лв.)

OncoNEXT+ 1900лв 1615лв. (-285лв.)

Свържете се с нашите специалисти, за да получите повече информация и консултация относно генетичните анализи – 0895674054.